Gevulde paprika tonijn

12 september 2012 | By | Reply More

Wat heb je nodig voor gevulde paprika tonijn.

  • 300 gram Tonijn in bli
  • 6 paprika’s, 3 rode paprika’s en 3 groene paprika’s
  • 1 gehakte ui
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 theelepel oregano
  • 1 theelepel peterselie
  • 1,25 kopjes gekookte bruine rijst
  • Zout en peper
  • 1 kopje cheddar kaas

De bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180°C. Smeer een kleine ovenschaal dun in met boter. Snij de bovenkant van de Paprika’s rond de stam er van af en snijd de paprika in kleine blokjes.Verwijder zorgvuldig de zaden uit de paprika en was de paprika’s goed af.

Verhit olijfolie in grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en in blokjes gesneden paprika toe en bak tot de ui en paprika zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de oregano, peterselie, peper en zout en de tonijn toe. Zorg dat de paprika vulling goed geroerd wordt.

Plaats vervolgens de paprika met het gevulde paprika mengsels in de oven en bak de paprika’s in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Haal de gevulde paprika tonijn uit de oven, strooi de cheddar kaas over de paprika’s met tonijn en laat gedurende 5 minuten de kaas smelten.

Geniet van je gevulde paprika tonijn. Als bijgerecht kan je er bijvoorbeeld rijst naast nemen.

Category: Gevulde Paprika

Laat uw reactie achter