Gevulde paprika rijst met feta en spinazie

22 augustus 2012 | By | Reply More

Gevulde paprika rijst met feta en spinazie. Een heerlijk mediterraan recept voor het ultieme vakantiegevoel

Wat heb je nodig voor een gevulde paprika rijst:

  • 2 grote paprika’s
  • 125 gram rijst (liefst notenrijst)
  • 100 gram fetakaas
  • 1 deciliter knoflooksaus
  • 150 gram spinazie (diepvries deelblokjes)
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden

De bereiding:

Kook de rijst ca. 8 minuten in ruim kokend water. Ondertussen de spinazie ontdooien (magnetron 3 minuten op 700 watt, of in een pan op laag vuur) Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en druk het overtollige vocht eruit. Was de paprika’s, snijd ze doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg de paprika helften in een schaal en laat ze gedurende 3 minuten afgedekt garen in de magnetron. Snij de fetakaas in kleine stukjes. Giet de rijst af. Schep de spinazie en de fetakaas door de rijst. Voor meer smaak kun je de Provençaalse kruiden toevoegen. Schep nu dit mengsel in de paprika’s. Laat de afgedekte paprika’s in de magnetron gedurende 2 minuten warm worden (op vol vermogen). Serveer met de knoflooksaus om het af te maken.

Voor het ultieme mediterrane gevoel serveren met een Griekse salade!

Geniet van uw gevulde paprika rijst!

Category: Gevulde Paprika

Laat uw reactie achter